Dora 2022: Naše želje – Prvi dio

Dora 2022: Naše želje – Prvi dio

Projekt “Dora: Naše želje” ponovno je s vama! U trećem izdanju ovog već tradicionalnog projekta (u nešto drukčijem formatu) imate priliku podržati izvođača kojeg biste htjeli vidjeti na opatijskoj pozornici u veljači, a potom i na onoj eurovizijskoj u svibnju! Na naš Instagram i Facebook profil pristiglo je mnoštvo vaših poruka i želja, a ukupno 27 najčešće predloženih izvođača ušlo je u grupnu fazu natjecanja. Pobjednika, naravno, birate vi svojim glasovima!

PRVA SKUPINA

Nakon što smo prebrojali sve vaše glasove, izvođače koji su prošli u ovu fazu natjecanja smo podijelili u tri skupine po devet.

Napominjemo kako na sastavljanje skupina nije utjecao broj glasova koje je dobio svaki izvođača. Raspored po skupinama napravljen je slučajnim odabirom!


ANEZI

Svoju ozbiljnu pjevačku karijeru započela je 2018. godine, a svoj prvi album 100 je razloga objavljuje 2021. godine. Njezine najpoznatije pjesme su Savršeni i Srce nema raspored.

ANTONELA ĐINĐIĆ

Nela (Antonela Đinđić) je svoju karijeru započela sudjelovanjem u showu The Voice – Najljepši glas Hrvatske. Najpoznatija je po svojoj suradnji sa svojim dečkom, Markom Kutlićem, na pjesmi U zagrljaju spašeni. Međutim, objavila je i originalni album Melodrama koji sadrži skladbe koje su našle svoje mjesto na hrvatskim top ljestvicama.

FRAN VASILIĆ

Relativno je novo ime hrvatske glazbene scene koji je svoj prvijenac, Retrovizor, objavio prije godinu dana. Osim što je izvrstan glazbenik, Fran je uspješan i na društvenim mrežama. Najveću publiku stekao je na TikToku gdje je počeo predstavljati svoje pjesme, kao i objavljivati obrade i prijepise pjesama drugih izvođača. Najpoznatija originalna pjesma mu je A Lovesong for Whoever.

HANA HULJIĆ

Proslavila se svojom suradnjom s Petrom Grašom na pjesmi Srce za vodiča koja je nedugo nakon objave postala hit. Kći je poznatog hrvatskog glazbenika Tončija Huljića, stoga joj glazba nije strani pojam. Hrvatskoj publici poznata je i po svojem sudjelovanju u televizijskoj seriji Stella.

JELENA ROZGA

Bivša je članica grupe Magazin, a samostalnu karijeru započela je 2006. godine. Na Dori je nastupala nekoliko puta, a mnogi obožavatelji svake godine priželjkuju je na Eurosongu. Dobitnica je Porina 2011. godine za Hit godine s pjesmom Bižuterija.

MARCO CUCCURIN

Na hrvatsku scenu stupio je 2015. godine u sklopu showa Zvjezdice sa pjesmom Željka Joksimovića Nije ljubav stvar. Najveću dio popularnosti stekao je zahvaljujući aktivnosti na društvenim mrežama, posebice TikToku gdje broji 180 000 pratitelja. Na njegovom Youtube kanalu možete pronaći brojne obrade pjesama, a svoju prvu originalnu pjesmu Luda je noć objavio je u sklopu svojeg sudjelovanja u organizaciji Joomboos.

MARKO KUTLIĆ

Svoju profesionalnu pjevačku karijeru započeo je 2014. u sklopu benda Pravila igre. Početkom 2017. godine odlučio je započeti samostalnu karijeru te tako izdaje pjesmu Srce se spasilo koja također zasjeda na ljestvice te iste godine. Od nedavnih pjesama, ističe se suradnja sa Matijom Cvekom na pjesmi Zaplesala je s ljetom koja je bila vrlo česta pojava u ljetnim mjesecima 2021. godine.

NATALI DIZDAR

Natali (Natalie) Dizdar poznata je kao hrvatska glazbenica. Na glazbenoj sceni djeluje otkada se pojavila u glazbenom showu Story Supernova Music Talents. Surađivala je s velikim imenima hrvatske glazbene scene, a za jednu od tih suradnji zaslužila i jedan od svoja tri Porina.

PRAVILA IGRE

Pravila Igre je bend koji se publici predstavio s pjesmom Nebo je na mojoj strani koja je nedugo nakon njezine objave zasjela na ljestvice HRtop40. Od 2014. do 2017. godine glavni pjevač bio je Marko Kutlić, a nadalje je tu poziciju popunio Ivan Penezić. Nakon promjene u sastavu benda, izdaju mnoge pjesme od kojih su poznatije Usne od šećera i U hladnoj sobi.


U anketi ispod možete glasati za svog favorita!

Klikom na tekst ispod otvara se novi prozor u kojem glasaš za svog favorita. Kako bi glas bio zabilježen, dovoljno je samo kliknuti na ime izvođača!

KLIKNI OVDJE I GLASAJ!

54 comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.