Najbolje i najgore pjesme s nacionalnih izbora: Zaključak

Najbolje i najgore pjesme s nacionalnih izbora: Zaključak

Piše: Teddi Cular

Prošli tjedan upoznali ste naš projekt Flop/Blop u kojem su urednici Hrvatskog Eurovizijskog Kluba birali najbolje i najgore pjesme s ovogodišnjih nacionalni izbora! Otkrili smo vam pjesme koje su našle put do naših playlist-a, one koje su nas izule iz cipela i bacile u trans, ali i one koje smo slušali i gledali u nevjerici i želimo zaboraviti da postoje.

Svaki član Hrvatskog Eurovizijskog Kluba odabrao je sveukupno 6 pjesama: 3 najbolje i 3 najgore. U svakoj kategoriji sveukpno smo podijelili 48 bodova.


TKO JE BLOP?

Čak 6 od 8 urednika složilo se oko najbolje pjesme, odnosno BLOP-a, svaki dodijevši joj maksimalan broj bodova (3), što u konačnici čini 31.25% od sveukupnih dodijeljenih bodova, odnosno 75% od zbroja bodova koje je jedna pjesma mogla dobiti.

Da je pobjednik očigledan govori podatak da je drugoplasirana pjesma osvojila tek 10.4% od sveukpnih dodijeljenih bodova, odnosno 20.8% od zbroja bodova koje je jedna pjesma mogla osvojiti.

Našim urednicima se najviše dojmio talijanski nacionalni izbor, već nadaleko poznat Sanremo i ovogodišnja Dora, jer su upravo pjesme sa tih nacionalnih izbora, čak tri sa svakog, našle mjesto u našem Blop-u. Takodjer su se tu našle pjesme sa Melodifestivalena (2), norveškog Melodi Grand Prix-a (2), i po jedna sa Festivali I Kenges te izraelskog nacionalnog izbora, HaShir Shelanu L’Eurovizion.


Douze points

Bez daljnjeg odugovlačenja, pobjednika projekta Blop/Flop smo pronašli na Melodi Grand Prix-u, sa osvojenih 18 bodova od mogućih 24, to je…

KEiiNO – Monument

TKO SE JOŠ NAŠAO U TOP 5?

Drugo mjesto pripalo je Dotter i pjesmi Little Tot.

A u našem TOP 5 su se našle čak dvije pjesme sa Sanrema: Chiamami per nome u izvedbi Francesce i Fedeza te Irama sa pjesmom La Genesi Del Tuo Colore.

TOP 5 zaokružuje i jedna pjesma s Dore, netko tko nas je sve iznenadio i oduševio, a to je ToMa i Ocean of Love.

POTPUNI REZULTATI:

Potpuni rezulati – Blop 2021.

TKO JE FLOP?

U ne tako zavidnoj kategoriji našlo se 12 pjesama, ne računajući čitav danski izbor za koji ja još tražim odgovore. Najveći flop se našao na listi kod 5 urednika, osvojivši 25% od sveukupnih dodijeljenih bodova, odnosno 50% od zbroja bodova koje je jedna pjesma mogla dobiti.

Drugo mjesto dijele čak tri pjesme s 12.5% sveukpnih dodijeljenih bodova, odnosno 25% od zbroja bodova koje je jedna pjesma mogla dobiti, dajući nam isto tako jasnog “gubitnika”.

Koliko god nas je Dora ove godine sve iznenadila kvalitetom pjesama, nažalost, bilo je tu i nekih žešćih flopova, jer su se čak 3 pjesme našle na ovoj ne tako zavidnoj listi. Sa po dvije pjesme tu su se našli i estonski izbor Eesti Laul,  litvanski Pabandom iš Naujo pa čak i onaj koji nam donio prvog pobjednika ovog projekta, Melodi Grand Prix. Tu su se još našle i po jedna pjesma sa Sanrema, HaShir Shelanu L’Eurovizion, Eurovision France, c’est vous qui décidez! te čitav danski MGP.


Nul points

Melodi Grand Prix nas je ove godine počastio kvalitetom pjesama i donio nam prvog pobjednika ovog projekta, ali i gubitnika, jer na MGP-u smo pronašli i onu najgoru pjesmu, sa osvojenih 12 bodova od 24, to je…

Ketil Stokkan – My Life is OK!

No way, not OK, sorry Ketil…

Tko se još našao među najgorima?

Kiselo drugo mjesto pripalo je Cosmic Bride – Solitary Star koja se našla tri puta na našoj Flop listi.

Čak dvije pjesme sa Dore su našle svoje mjesto u TOP 5 najgorih, Sandi Cenov – Kriv te Ashley & Bojan – Share The Love za koju ja i dalje mislim da se vrti u paklu na replay.

U TOP 5 najgorih se našla i jedna pjesma za litvanskog izbora, koja je kod Emily izazvala anksioznost, Redel – Tartu.

POTPUNI REZULTATI:

Potpuni rezultati – Flop 2021

Dragi pratitelji, zahvaljujemo vam što ste u ovako velikom broju vjerno pratili ovaj projekt! Uskoro vam donosimo i neke nove, stoga, stay tuned!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.