Torino je domaćin Eurosonga 2022.!

Torino je domaćin Eurosonga 2022.!

Imamo grada domaćina predstojećeg Eurosonga! Nakon jedne od najduljih i najnapetijih utrka za domaćinstvo (u početku je bilo čak 17 kandidata), do zadnjeg eliminacijskog kruga došli su Bologna, Pesaro, Rimini i Torino. Međutim, nakon objavljivanja popisa zadnjih četvero kandidata, prošlo je puno vremena prije nego što je objavljen i pobjednik tog natječaja.

No, iščekivanju je došao kraj. Službena stranica Eurovizije 8. listopada objavila je kako je pobjednik natječaja Torino. Objavljeni su i datumi natjecanja, pa će se tako polufinalne večeri održati 10. i 12. svibnja, a ona finalna 14. svibnja u dvorani PalaOlimpico smještenoj u središnjem dijelu Torina.

Torino je savršen grad domaćin. Kako smo to mogli vidjeti na Zimskim olimpijskim igrama 2006., dvorana PalaOlimpico ispunjava i više od zadanih kriterija potrebnih za održavanje ovakve globalne manifestacije i bili smo vrlo impresionirani entuzijazmom i posvećenošću grada Torina koji će idućeg svibnja iskazati dobrodošlicu tisućama obožavatelja. Ovo će biti prva Eurovizija održana u Italiji u 30 godina i, zajedno s našim televizijskim domaćinom Rai-jem, odlučili smo učiniti ju posebnom.“

Martin Österdahl, izvršni supervizor natjecanja

Grad Torino jedan je od gradova u Italiji koji imaju mnogo toga za ponuditi. Sa svojim svjetski poznatim galerijama i muzejima, parkovima i trgovima, palačama i dvorcima, kao i veličanstvenim primjerima renesansne, barokne, neoklasične arhitekture, nitko ne može ostati ravnodušan.

Također, on je i kulinarsko odredište, stoga se ondje može iskusiti vrhunac talijanske kuhinje. Torino je i grad modernoga doba sa mnogobrojnim lokacijama za posjetiti i atrakcijama za istražiti.

Jeste zadovoljni izborom grada domaćina? Recite nam u komentarima ispod!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.